menjual dalam shopee

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Menjual Dalam Shopee

Menjual Dalam Shopee

Adakah anda seorang peniaga?

Pernah tak anda terfikir untuk menjual dalam Shopee?

Jika ada baguslah! Dan teruskan usaha anda untuk menjual dalam Shopee. Dan membuka store anda sendiri di sana.

Jika anda tidak pernah terfikir untuk membuka store di Shopee, anda sebenarnya memang rugi ya amat! Kenapa saya kata begitu? Anda wajib baca kenyataan saya kat bawah ni.

1. Shopee adalah salah satu platform yang disediakan khas untuk para peniaga menjual produk secara online. Shopee juga antara platform jualan online yang terbesar di Malaysia. Tempat himpunan pembeli-pembeli yang memang bersedia untuk mengeluarkan duit dari poket sendiri. Tinggal nak beli jer! Jika anda tak join sekali dengan peniaga lain, anda memang rugi. Di situlah lubuk para pelanggan berkumpul.

2. Pendaftaran di Shopee adalah percuma. Anda perlu isi borang & letakkan produk anda jer. Lepas tu tunggu jer orang datang membeli.

3. Tidak memerlukan SSM. Jika anda tak ada Sijil Perniagaan, anda tak perlu risau. Anda boleh menjual di Shopee.

4. Anda tau tak? Jumlah pelawat yang datang ke Shopee dalam masa sehari adalah 700,000 orang!!! Ramai Bukan! Macam tak percaya, tapi itu hakikatnya! Takkan tak ada kot terselit barang anda terjual kan!
Sumber : https://www.similarweb.com

menjual dalam shopee

5. Kepercayaan pelanggan membeli di Shopee amat tinggi. Kerana ada jaminan dari pihak Shopee. Pelanggan tidak akan mudah ditipu dari pihak penjual. Shopee akan asingkan awal-awal penjual scammer dari menjual.

6. Kos penghantaran produk menjadi murah jika anda mendaftar logistik dengan pihak Shopee. Shopee ada menawarkan diskaun penghantaran. Itu salah satu point yang menyebabkan pelanggan dan penjual suka membeli & menjual di Shopee. Pihak Shopee ada buat kerjasama dengan pihak kurier Poslaju & Gdex.

7. Urusan penghantaran yang mudah. Anda hanya perlu print salinan slip parcel sahaja & tepek pada parcel anda. Tak perlu anda nak menulis bagai atas slip tu. Print sahaja! Senangkan!

Ini antara sebab kenapa anda patut menjual di platform Shopee. Jika anda nak tau lebih lanjut tentang peluang menjual dalam Shopee ini, klik butang di bawah. Saya akan tunjukkan bagaimana sahabat saya Tuan Mohd Fahmi berjaya mendapat sales sehingga 4 angka dalam seminggu!

KLIK LINK DI SINI –